Trold


foto af Monica Bach

foto af Monica Bach

 

Størrelser
0-3 (3-6) 6-12 (12-18) 18-24 mdr

Mål
Hovedomkreds: 43 (45) 48 (49,5) 51 cm
Hue omkreds: 34 (35) 36 (38) 40 cm

Strikkefasthed
Glatstrik på 3 mm rundpind
26 m og 34 p = 10 x 10 cm

Garn
Anina fra Filcolana (100% merinould; 210 m pr. 50 g)

eller

Silkbloom Fino fra BC Garn
(45% silke/55% merinould; 200 m pr. 50 g)

– se farvenumre og forslag til andre garner du kan bruge i hæftet

Pind
3 mm

Da de fleste af modellerne til Strik til Spilopper var færdige, gik jeg længe med tanken om, at der manglede en hue for at gøre samlingen komplet.

Jeg har selv strikket mange små huer til mine egne børn, da de var små og det er rigtig hyggeligt projekt – og meget anvendeligt.

Jeg vidste at jeg  ikke bare ville lave en basis-hue, så hvis jeg skulle have én med, skulle det være fordi jeg fik en god idé til et design. En god idé til noget der var helt enkelt at strikke, men som alligevel kunne noget lidt særligt.

Pludselig en dag dukkede ideen til denne lille trolde-øre-hue op i mit hoved. Jeg var ikke 100% sikker på, at ideen holdt vand – at en cylinderform ville forvandle sig til ører, når baby fik huen på, så jeg var nødt til at teste min idé.

Heldigvis fik jeg lov at prøve en prototype på den smukke Frk. Flødekind – den lækre baby der nu pryder forsiden på hæftet – og ved samme lejlighed lånte hendes søde mor mig en stak fine ikke-strikkede huer, jeg kunne måle på alle leder og kanter. Med dette i baghånden fik Trold sin endelige, og nu ville Strik til Spilopper jo slet ikke være Strik til Spilopper uden.

-Signe

foto af Monica Bach

foto af Monica Bach

foto af Monica Bach

foto af Monica Bach

Foto af Monica Bach

Foto af Monica Bach